תגלית מדעית חריפה

מחקר שהתבצע במכון לחקר הפילפל החריף (קשה להאמין, אבל מסתבר שיש כזה מכון) באוניברסיטת ניו מקסיקו סטייט הרעיד לפני כמה חודשים את העולם המדעי כאשר הצליח למצוא את הפילפל החריף הראשון אשר עובר את דרגת החריפות של מיליון סקוויל (יחידת מידה של חריפות).

אבל למרות המספר האקזוטי של מיליון סקוויל, התגלית של אוניברסיטת ניו מקסיקו היא מעבר לציון דרך מספרי בלבד. הפילפל החריף החדש מראה התקדמות משמעותית לעומת הפילפל החריף ביותר שהיה מוכר עד כה, פילפל ה Red Savina, שגם היחידות החריפות ביותר שלו היו נעצרות על 577,000 סקוויל בלבד.

 

למרות שהמחקר בוצע בניו מקסיקו, מקור הזרעים ששימשו את התגלית הוא בדרום הודו. שם הפילפל החדש הוא באהט ג'ולוקיה, שזה אמור להיות בהודית משהו כמו "פילפל השדים".

 

 

למאמר המלא:

Bosland, P.W., Baral, J.B., ‘Bhut Jolokia’—The World's Hottest Known Chile Pepper is a Putative Naturally Occurring Interspecific Hybrid, HortScience, vol. 42, p. 190-423, 2007.

מודעות פרסומת
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • שרון רז  On ספטמבר 16, 2008 at 9:13 am

    אני מזיע מאימה רק מלחשוב על זה

  • Observer  On ספטמבר 16, 2008 at 11:13 am

    חריף זה כואב!

  • ליאור  On ספטמבר 16, 2008 at 4:46 pm

    במאמר שלהם הם דווקא מציינים שאפשר לעשות מזה תבלין.

    ובקשר לכאב, נתקלתי כבר בכמה מקורות שאומרים שחריפות דווקא מקלה על כאב. לא בדקתי בעצמי.

  • גיל  On ספטמבר 16, 2008 at 6:41 pm

    זו אוניברסיטת ניו מקסיקו סטייט ולא אוניברסיטת ניו מקסיקו.

    אגב, תתפלא עד כמה אנשים באיזור בעלי עמידות למאכלים חריפים.

  • ליאור  On ספטמבר 17, 2008 at 1:28 am

    תקנתי את שם האוניברסיטה (למרות שאני מניח שהשם משנה בעיקר למי שלומד בסביבה).

    דווקא הסתובבתי קצת בניו מקסיקו ואני מכיר את הטעמים של האזור, אבל האמת היא שלא חשבתי שהמצב הוא עד כדי כך קיצוני כדי להצדיק מכון אוניברסיטאי שמחפש פלפלים יותר חריפים ממה שממילא כבר יש שם. מסתבר שטעיתי.

  • חרטא ברטא  On ספטמבר 17, 2008 at 6:36 am

    על כאב.

    החומר שגורם לתחושת החריפות נקרה קפסייסין

    Capsaicin

    המולקולה הזו גורמת להפעלה של תעלת היונים TRPV1.

    (Transient Receptor Potential Vanilloid 1)

    זוהי אחת התעלות היותר נפוצות בתאי העצב בלשון אבל היא גם נמצאת כמעט בכל תאי העצב שאחראים על חישה (חום וכאב).

    חסימה של התעלה הזו גורמת להיפרתרמיה של הגוף. הפעלה שלה גורמת לירידה בטמפרטורה ובגלל זה אנחנו מרגישים תחושת חום כשאנחנו אוכלים חריף (אפילו מנגנון ההזעה נכנס לפעולה למרות שהטמפרטורה החיצונית יכולה להיות נמוכה מאד)

    מה תפקידה של אותה תעלת יונים? כשמה כן היא: מעבירה יונים מצד אחד של הממברנה לצד השני.

    איך תאי עצב האלה מתקשרים? ע"י שליטה בריכוז היונים (בעיקר נתרן ואשלגן ) בסינפסות.

    כאשר ריכוז היונים גורם להפעלה של רספטורים וטרנספורטרים אחרים ששולטים במעבר של מולקולות אחרות (זוכרים אצטיל כולין ולא להזריק אטרופין?)

    כלומר, אם תשבש את פעולת תעלות היונים האלה – שיבשת את המעבר של המידע העצבי.

    שיבשת את מעבר המידע העצבי -שיבשת את תהליך מעבר הכאב.

    מה שנחמד בעניין שהחומר הזה לא משפיע על תאי העצב שאחראים על הפעולות המוטריות כמו חומרי אילחוש אחרים (כלומר – אפשר לנהוג)

    פשוט לאללה לא?

  • ליאור  On ספטמבר 17, 2008 at 6:40 pm

    תודה על ההסבר. שמעתי פעם על הקשר בין כאב לחריפות אבל לא היה לי ממש מושג איך זה עובד. ההסבר הזה נשמע לי גם כמו עוד סיבה לא לצרוך מלחים למינהם.

  • חרטא ברטא  On ספטמבר 17, 2008 at 11:41 pm

    יש צורך חיוני לצרוך מלחים למיניהם – הם אלה שמספקים לגוף את היונים ההכרחיים לתקשורת עצבית.

    שמעת פעם על הרעלת מים? אם שותים כמות מאד מוגזמת של מים אז ריכוז היונים נופל בצורה קריטית – דבר שגורם להפרעות עצביות קשות ואף למוות (פרפור חדרים והפרעה לקצב הלב)

    לכן מחריד אותי לראות אנשים קונים מים אולטרא-מפולטרים בגלל כל מני "דיאטות טיהור" כאלה או אחרות. מי ברז עם קצת פילטר של פחמן אקטיבי (להוציא תרכובות ארומטיות) זה הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לשתות.

    המשקאות ששותים ספורטאים אחרי מאמץ (כמו גייטורייד) מאד עשירים במינרלים כדי לחדש את מלאי היונים בגוף.

    בננות ידועות כ"פצצת אנרגיה צהובה" (זוכר את התשדיר הדבילי הזה?) כי היא מאד עשירה באשלגן שאחראי על פוטנציאל הפעולה בשרירים.

    הכל במידה. לא הייתי ממליץ כמובו לשתות מי ים אבל גם בישול פולני הוא לא מי יודע מה 🙂

  • ליאור  On ספטמבר 18, 2008 at 6:59 am

    השכלתי.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: